HomeSlim sparenBudgetvriendelijke barbecues smaken eens zo goed!

Budgetvriendelijke barbecues smaken eens zo goed!

De zon schijnt en de zomer is in het land? Tijd om de barbecue boven te halen! We geven u enkele tips om de kosten van uw zomerse lievelingsgerecht te drukken.

Grote aankopen

Hoe groter de verpakkingseenheid, hoe lager de prijs. Dat is althans de aanpak van de meeste supermarkten. Let vooral op de prijs per kilo. Als de prijs per kilo van 500 g worst hoger is dan die van 1 kg worst, koopt u beter één kilo. Wat niet op de BBQ belandt, vriest u in.

Hou ook de aanbiedingen in het oog. Daarvoor moet u niet alle krantjes en folders uitpluizen. Kijk naar de promoties in de winkel. Staan de ribbetjes in reclame? Koop die dan. Weer of geen weer, de diepvries doet zijn werk wel.

Ook voor de bijgerechten geldt dat promoties altijd de moeite lonen. Pasta, tomatensalsa, groenten in blik… Alles wat bewaard kan worden en dat in reclame staat, mag in het winkelkarretje. Zodra het mooi weer is, plundert u de voorraadkast!

Home made smaakt best (ook voor uw portemonnee)

Een kippenbrochette marineren, dat gaat boven uw petje als thuiskok? Onderschat uw eigen talenten niet en ga zelf aan de slag met kippenfilets, wat ui, ananas, olie en kruiden. Ook de marinade voor rundsbrochetten, die u uiteraard zelf snijdt uit een flinke steak, bereidt u zo zelf. Niet-gemarineerd vlees is veel goedkoper en bovendien is de marinade vers.

De bijgerechten maakt u ook makkelijk zelf. Hebt u een groentetuin? Oogst dan uw sla en tomaten. Bereid zelf een pasta- of aardappelsalade en mayonaise. De smaak is op uw eigen smaak afgesteld en het genoegen is volledig aan uw kant.

Aan de slag!

Een geroutineerde barbecueër heeft geen brandvloeistof of andere hulpmiddelen nodig. Leg alle kolen in een hoekje van de barbecue, stop er wat proppen papier tussen en steek die in brand.

Voldoende zuurstof is belangrijk. Wapperen met een groot karton is de boodschap, en vooral, volhouden! Zo beginnen de kolen te gloeien en steken ze elkaar aan. Verspreid de hete kolen over de barbecue en leg de rooster er bovenop. Leg uw zelf gemarineerde vlees erop. En vergeet niet aan uw gasten te vertellen dat de marinade en de bijgerechten huisgemaakt zijn. Smakelijk!