HomeVoordelig lenenBouwen of trouwen? De Belg blijft nuchter.

Bouwen of trouwen? De Belg blijft nuchter.

Een recente studie van ING in 13 Europese landen brengt een aantal interessante tendensen bij Belgische koppels aan het licht.

Eerste opmerkelijke vaststelling: slechts 8% van de Belgen, die minder dan 5 jaar geleden getrouwd zijn, heeft een krediet aangegaan om het trouwfeest te financieren. Bij de Belgen die meer dan 5 jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt zijn, is dat amper 5%. Alleen in Nederland ligt het eerste percentage lager: 5%. Dat is een pak minder dan bij de Duitsers (20%) of de Britten. De Turken verslaan met 76% alle records. Nog volgens de studie steken verloofden zich minder in de schulden naarmate ze op latere leeftijd trouwen.

De Belg, de grote spaarder

De meeste koppels (45%) hebben trouwens gespaard voor hun trouwfeest. Slechts 16% van hen heeft geld van de familie gekregen. De meesten zijn trouwens tevreden over het budget dat ze aan hun huwelijksdag besteed hebben. Slechts 1 koppel op 5 denkt dat zijn feest beter geweest zou zijn, als het meer had kunnen uitgeven.

Een huis kopen of liever een onvergetelijk feest?

In de enquête werd trouwens nog een interessante vraag gesteld aan de 12.734 deelnemende koppels: als zij de keuze hadden, zouden zij het geld dan besteden aan een mooi trouwfeest of het eerder gebruiken om een huis te kopen? De Belgen kiezen massaal voor het huis. Slechts 1 op 5 geeft de voorkeur aan het onvergetelijke trouwfeest.