HomeMijn geld beherenBetaal uw vrienden met de Bancontact/Mister Cash-app

Betaal uw vrienden met de Bancontact/Mister Cash-app

Geen cash op zak? Sinds de komst van de Bancontact/Mister Cash-app mag u dat weleens vergeten. U betaalt uw vrienden eenvoudig en snel terug van smartphone tot smartphone.

U zit gezellig met vrienden op café of op restaurant met uw buren. U hebt uw portefeuille mee, uw goed humeur en ook de good vibes ontbreken niet. Het enige waar u niet aan gedacht hebt, is cash. “Verdorie”, denkt u, “nu moet ik nog een geldautomaat vinden”. Vergeet dat. Met de Bancontact/Mister-app betaalt u uw vriend of buur heel eenvoudig met uw smartphone of tablet.

Van smartphone tot smartphone

Op 15 mei heeft Bancontact/Mister Cash haar app voor het grote publiek gelanceerd. Een app die ideaal is om kleine bedragen tot 250 euro (per dag) onmiddellijk over te schrijven. Ontvangen kan dagelijks tot 500 euro. Het enige wat u nodig hebt, is een smartphone of tablet en een Bancontact-kaart. Zowel winkels als personen onderling kunnen elkaar betalen. Het werkt eenvoudig, snel en is heel gebruiksvriendelijk.

Veiligheid boven alles

En of het veilig is? Natuurlijk. Anders zou de app nooit mogen bestaan. Oké, maar wat als uw gsm wordt gestolen? Eerst en vooral moet u er zelf voor zorgen dat uw toestel beveiligd is. Laat uw smartphone bijvoorbeeld vergrendelen na gebruik en ontgrendel hem telkens met een pincode. Zo kan een dief niet aan uw persoonlijke gegevens. Voor de rest geldt dezelfde procedure als bij verlies van uw bankkaart. Bel Card Stop en vraag hen de app op uw smartphone te blokkerenBovendien zorgt de maximale dagelijkse betaallimiet van 250 euro voor extra beveiliging.

Zo werkt het

Zodra u en uw vriend de app gedownload hebben, is betalen een fluitje van een cent. Open allebei de app en de rest loopt vanzelf:

  1. Diegene die geld moet ontvangen, klikt op ‘ontvangen’ en voert het bedrag in.
  2. Er verschijnt een QR-code. De betaler scant die code met zijn toestel, nadat hij zijn pincode heeft ingegeven.
  3. De betaling is gebeurd. Het bedrag wordt onmiddellijk van de zichtrekening van de betaler afgetrokken. Net zoals u aan de kassa van een winkel betaalt.

Benieuwd hoe het eruitziet? Bekijk hier het filmpje.

En wie weet betalen we binnenkort alleen nog maar met onze smartphone.