HomeMijn geld beherenBespaar op uw zichtrekening

Bespaar op uw zichtrekening

Bijna iedereen heeft een zichtrekening. U ook. Maar weet u hoeveel u er jaarlijks voor betaalt? Doe de test.

Een gratis zichtrekening lijkt een evidentie, maar dat is zeker niet het geval. Bij veel banken betaalt u voor uw zichtrekening. Beheerskosten, kosten voor uw bankkaarten, transactiekosten, … Op het einde van het jaar worden die automatisch van uw zichtrekening afgetrokken. En dikwijls zonder dat u het beseft. Doe daarom eens de test!

De zichtrekening op uw maat

Doet u al uw verrichtingen via pc-banking? Of gaat u regelmatig naar het loket? Gebruikt u altijd uw kredietkaart? Of hebt u dat niet nodig? Bij de ene bank betaalt u kosten voor uw bankkaarten, terwijl u bij een andere bank helemaal niks betaalt. Zoek de zichtrekening op uw maat. Want kosten betalen voor een functie die u niet gebruikt, is natuurlijk niet prettig.

Zichtrekeningen vergelijken

Ga naar de simulator op spaargids.be in en ontdek welke zichtrekening het best bij u past. Spaargids vergelijkt bijna alle Belgische zichtrekeningen en houdt de simulator up-to-date. Vul uw gewoontes als consument in, druk op ‘bereken’ en Spaargids zoekt voor u de voordeligste zichtrekening uit. Spannend!

Zichtrekeningen op een rijtje

Ziet u liever alle voor- en nadelen van zichtrekeningen op een rijtje? Neem dan een kijkje op www.bancompare.be/zichtrekening. Maar opgelet, niet alle Belgische zichtrekeningen worden vermeld.

Betalend! Wat nu?

U hebt de test gedaan. En wat blijkt? Uw zichtrekening is eigenlijk helemaal niet zo voordelig is als u dacht. Verrassend hé?

Durf veranderen van bank en spaar jaarlijks een pak geld uit. Van bank veranderen is veel makkelijker dan u denkt. In amper 8 bankwerkdagen is het geregeld. Met de gratis bankoverstapdienst hoeft u zelf bijna niks meer te doen. Veel succes!