HomeSlim sparenBespaar geld met een eigen moestuin

Bespaar geld met een eigen moestuin

Wilt u binnenkort lekkere seizoensgroenten uit uw moestuin? Of een appelboom die u zongerijpte appels geeft? Zo hoeft u niet meer naar de winkel, maar krijgt u alles rechtstreeks van Moeder Natuur. U bespaart geld. En het is een ontspannende hobby. Klaar? Begin er deze maand aan.

Hebt u de lente ook al gevoeld? De dagen worden langer, de bomen beginnen te bloesemen, de vogels fluiten weer. Alsof de wereld stilletjesaan wakker wordt. Tijd dus om uw tuin te helpen heropleven. En om te starten met uw moestuin. Want nu is het het moment om te zaaien.

Zaai uw seizoensgroenten

Hebt u al een moestuin? Of wilt u ermee starten? Dan hebt u het ideale moment uitgekozen. De seizoensgroenten die u zaait in maart of april, zijn aardappelen, asperges, sla, radijsjes, rode biet, erwten, wortels, tuinbonen, bloemkool, broccoli, uien en sjalotten. Dat zijn er al heel wat. Is de grond in maart nog te nat? Wacht dan tot april. Het voordeel van er vroeg aan te beginnen is dat u plagen en schimmels tegengaat. Gewoonweg omdat die beestjes in die maanden nog niet echt de kop opsteken. Ook van droogte hebt u geen last. Ideaal dus. Alles over uw moestuin leest u hier.

Plant een fruitboom

Wilt u graag fruitbomen planten? De beste periode is november of december. Maar nu kan het ook, mits de nodige verzorging. Hebt u al fruitbomen? Dan is het tijd om ze te snoeien. Verwijder de steilst groeiende twijgen en ze zijn klaar voor de zomer.

Oogsten in de zomer

Weet u wat het goede nieuws is? In de zomer kunt u al van uw groenten en fruit smullen. En dan is het alweer tijd om opnieuw te zaaien of te planten. Het proberen waard. Want het levert u heel wat op. Niet alleen een mooie oogst, maar ook geld. En natuurlijk boordevol plezier.