HomeSlim sparenActiviteiten voor kinderen bij regenweer

Activiteiten voor kinderen bij regenweer

Het is weekend en het regent? Of het is buiten koud en nat? Uitstapjes en buiten spelen worden plots minder aantrekkelijk. Hoe houdt u uw kinderen dan bezig?

Elk weekend naar de film of naar een indoorpretpark? Zo houdt u uw huishoudbudget niet onder controle… Deze leuke én budgetvriendelijke indooractiviteiten doen het slechte weer snel vergeten.

1. Verhalen voorlezen of poppenkast spelen

Kinderen hebben veel fantasie en luisteren graag naar verhalen. Zoek in huis een knus plekje, gooi er een hoop kussens bij elkaar en plof neer met een goed kinderboek. Wilt u graag nog wat dieper in het verhaal duiken? Haal de poppenkast boven en speel een hele scène na. Uw kinderen zullen het geweldig vinden.

2. Samen creatief koken

Kookt u graag? Maak daarvan een leuke binnenactiviteit! Laat de kinderen u helpen bij het bakken van koekjes of muffins of bedenk een nieuwe pizzasoort. Zoek samen naar lekkere recepten op kindermaat en ga aan de slag. Komen eten!

3. Spelletjesmarathon

Kinderen zijn dol op spelletjes. Haal vandaag eens alle spelletjes uit de kast en kruip gezellig bij uw kinderen op het speeltapijt. Laat hen bepalen welk spel er gespeeld wordt. Vul de spelletjesmarathon aan met lekkere hapjes en drankjes en de tijd vliegt voorbij.

4. Knutselen

Knutselen is de perfecte indooractiviteit. Het internet is een grote bron van knutseltips. Zoek enkele opdrachten uit. Haal papier, schaar, lijm, plakband, karton en andere benodigdheden boven (tip: leg een knutselkoffer aan voor de vakantie ) en help uw kinderen waar nodig. Een leuke knutseltip is het vakantieboek. Laat uw kinderen tijdens de vakantie foto’s nemen, tekenen met glitterstiften, iets knutselen… en bewaar alles in een ‘vakantiedoos’. Nadien verzamelt uw kind alles in een mooi herinneringsboek.

5. Thuisbioscoop

Tover uw woonkamer om tot een echte bioscoop. Laat de kinderen bioscoopkaartjes maken, bereid zelf popcorn en kies een leuke film. Nodig eventueel enkele vriendjes of vriendinnetjes uit. Namiddag geslaagd!

6. Indoor kampen bouwen

U hebt het als kind ongetwijfeld ook gedaan: met wasknijpers, stoelen en lakens de hele woonkamer ombouwen tot kampen en tenten. Laat de kampeervakantie beginnen!

7. Dansen

Schud samen de benen los. Maak voldoende plaats in huis en speel de favoriete muziek van uw kinderen. Er bestaan ook populaire dansspelletjes voor spelconsoles waarmee u een echte dance battle kunt organiseren. Las tijdig een korte pauze in, want dat kan vermoeiend zijn.  

8. Verkleedpartijtjes

Om gekke outfits aan te trekken, hoeft u niet tot carnaval te wachten. De meeste kinderen verkleden zich graag. Haal dus die verkleedkoffer maar van de zolder. Laat hen zelf hun outfit uitkiezen en organiseer een modeshow. Prinsessen en piraten op de catwalk!