HomeMijn geld beheren5 alternatieven voor een goedkope vakantie

5 alternatieven voor een goedkope vakantie

Als u weg wilt in de paasvakantie of de zomervakantie, zijn er leuke alternatieven die uw budget niet onder druk zetten. Wat dacht u van deze vijf tips?

Moet u even op uw budget letten, maar wilt u er toch graag even tussenuit? Daarvoor hoeft u niet per se alle last minutes uit te pluizen. Of u te abonneren op nieuwsbrieven van reisorganisaties om hun aanbiedingen te ontvangen. Of constant coupons te knippen voor kortingen op pretparken allerhande.

Even ‘out of the box’ denken, kan al een groot verschil maken! Zo ontdekt u de wereld op een andere manier.

1. Ga op werkvakantie

“Werken op vakantie”, denkt u nu? Waarom niet! Werken op uw vakantiebestemming is een hele uitdaging, maar kan effectief ontspannend werken.

Omdat u weg bent uit de dagelijkse sleur én omdat u er anderen mee helpt. Even rondspeuren op het internet en u vindt meteen een hele hoop mogelijkheden. Waar wilt u uw schouders mee onder zetten?

2. Doe aan CouchSurfing

Leert u graag nieuwe mensen kennen en dompelt u zich graag onder in de lokale manier van leven? Slaap dan op een sofa, want dat is het principe van CouchSurfing.

Mensen stellen daarbij een ‘sofa’ ter beschikking voor logees. Die sofa is vaak ook gewoon een eigen kamer met bed, een plek in de tuin voor een tent of een plaats op de vloer voor uw luchtbed. Goedkoop én gezellig!

3. Word huisoppas (‘housesitter’)

Mensen die op vakantie vertrekken, laten vaak niet graag hun woning onbewaakt achter. Of hebben huisdieren die verzorgd moeten worden. De ideale oplossing als u even nood hebt aan een andere omgeving, zonder veel geld uit te geven.

U hebt daarbij de keuze of u ver gaat of dichtbij blijft. Voor België en Nederland bestaan er een aantal initiatieven, zoals Holidaylink en Woningoppas. Staat u wat weigerachtig tegenover de woning van iemand die u niet kent? Pols dan simpelweg even bij vrienden en familie over wat ze met hun huis doen als ze op vakantie zijn.

4. Ruil van woning

Zoek iemand om mee van woning te ruilen gedurende een periode. Dat is niet alleen goedkoop, u hebt meteen iemand die zich bekommert om uw planten, huisdieren en post.

Bent u van nature argwanend? Dat zult u toch moeten proberen wat te lossen, want vertrouwen speelt hier een grote rol.

5. Ga met de fiets op vakantie

Kies simpelweg voor het goedkoopste vervoermiddel om op vakantie te gaan. Combineer het met kamperen om uw budget helemaal te drukken. Stippel vooraf uw route uit en vergeet daarbij de trein ook niet.

Zo kunt u snel grote afstanden overbruggen en fietsen op leuke, rustige plaatsen. Bovendien is een fietsvakantie ideaal om uw conditie (weer) op peil te krijgen of te houden!