HomeSlim sparen3 redenen waarom een spaarrekening in 2012 nog interessant is

3 redenen waarom een spaarrekening in 2012 nog interessant is

U vraagt zich af of een spaarrekening nog de moeite loont in het huidige economische klimaat?

Of het nu voor een huis, een wagen, een reis of een andere aankoop op langere termijn is, Belgen hebben altijd graag gespaard. Ze houden van de zekerheid wat centen achter de hand te hebben. Nu de rentevoeten niet aan de hoge kant zijn, zien we dat heel wat mensen toch blijven vasthouden aan hun spaarrekening. Terecht, want spaarrekeningen zijn ook vandaag nog heel interessant.

Extra veilig

Alle Belgische banken naar Belgisch recht zijn verplicht om zich aan te sluiten bij het depositogarantiefonds. Zo is uw spaargeld tot 100.000 euro per instelling verzekerd. Kies daarom voor een veilige en betrouwbare bank, ook al is de rentevoet net iets lager.

Fiscaal aantrekkelijk

De opbrengst van termijnrekeningen of kasbons is onderworpen aan roerende voorheffing, die nu 21% bedraagt. Daarentegen zijn de interesten van spaarrekeningen vrijgesteld van roerende voorheffing. In 2012 is dat zo voor de som van 1.830 euro intrest per jaar per belastingplichtige.

Onmiddellijk beschikbaar

Het belangrijkste voordeel van uw spaarrekening? U kunt onmiddellijk, op gelijk welk moment aan uw appeltje voor de dorst. Bij een termijnrekening of kasbon kunt u gedurende een bepaalde tijd niet aan uw geld. Met een spaarrekening stort u gewoon geld op uw zichtrekening en is het onmiddellijk voorhanden.