HomeMijn geld beheren10 mobiele apps om uw geld beter te beheren

10 mobiele apps om uw geld beter te beheren

De smartphone is in enkele jaren een onmisbaar instrument geworden met tal van handige apps (applicaties). Sommige zijn zelfs goed voor uw portemonnee. Welk voordeel kunt u eruit halen?

En hoeveel is dat in euro?

Met ‘Currency’ zet u een bedrag in euro om naar een andere munteenheid of vice versa. Heel gebruiksvriendelijk. De app kent de wisselkoersen van meer dan 168 deviezen.

Goede rekeningen maken goede vrienden

U wilt met uw vrienden de onkosten van een activiteit of een reis delen? Met ‘Tricount’ registreert u de uitgaven van iedereen en berekent u het bedrag dat elke deelnemer nog moet betalen of terugkrijgt.

Hou uw verbruik in de gaten

‘Benzin Jip’ berekent het brandstofverbruik van uw auto. Door uw tankbeurten op te slaan, toont de app de gemiddelde kost van een tankbeurt, de gemiddelde afstand en de maximale afstand afgelegd met een volle tank, het verbruik per 100 km, enz.

Vlieg voordelig

Met ‘Skyscanner’ vergelijkt u miljoenen vluchten bij meer dan 1.000 luchtvaartmaatschappijen. Dankzij een handige kaart vindt u trouwens heel gemakkelijk de goedkoopste bestemmingen van dat moment.

Het goedkoopste hotel?

Die twee apps vergelijken de prijzen van hotels van verschillende online sites. U reserveert er rechtstreeks het hotel van uw keuze.

Vergelijk kredietvoorstellen

Dankzij die twee apps berekent u snel de terugbetaling van een krediet. U kunt u dus makkelijker verschillende kredietvoorstellen vergelijken.

Hou uw kredieten in de gaten

iLoan volgt de evolutie van uw lopende kredieten en leningen op. Uw afbetalingen worden in een grafiek voorgesteld.

Beheer uw gezinsbudget!

U voert uw inkomsten en uitgaven in in de budgetplanner en creëert verschillende categorieën van uitgaven. De app definieert dan het beschikbare budget voor elke categorie en toont het resterende budget evenals het ritme van uw uitgaven.

Boodschappen doen, een corvee?

Met die app maakt u eenvoudig uw boodschappenlijstje op. Nog beter: als uw gezinsleden ook een iOS-toestel hebben, kunnen zij de lijst bekijken en er zelf iets aan toevoegen. Kortom, een onmisbaar instrument om de eeuwige vraag “heb je eraan gedacht om melk te kopen” naar de vergeetput te wijzen.

Scan – Vergelijk – Bespaar

Wilt u er zeker van zijn dat u de laagste prijs betaalt? Scan dan gewoon de barcode van het product. ‘Prijsvergelijk’ vergelijkt de prijzen in alle supermarkten uit uw streek.

Met die app ziet u ook de reclamefolders van de supermarkten. Zo komt u ook andere info over de producten te weten: ingrediënten, meningen van andere consumenten, enz.