HomeSlim sparen10 goede voornemens voor 2014: gezond en besparend

10 goede voornemens voor 2014: gezond en besparend

Wat zijn úw goede voornemens voor 2014? Meer sporten? Gezond eten? Dat zijn de klassiekers. Maar het lijstje dat echt gezond én besparend is… ontdekt u hier.

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Dus: tijd voor een nieuwjaarslijstje! Lees hier de top 10 van wat u dit jaar geld zal opbrengen. Oh en dan bent u meteen ook zo gezond als een vis. Twee vliegen in één klap.

Stop met roken

Ha, dat is misschien een klassieker… maar oh zo waar! Vooral als u bedenkt dat u jaarlijks 1.825 euro uitgeeft als u een pakje per dag rookt. Wat, zo veel? Echt waar! Op 5 jaar tijd is dat 9.125 euro. Geweldig als u dat in uw portemonnee mag steken. Voordeel 2: u zult blaken van gezondheid. Uw huid ziet er beter uit, u geeft uw longen een tweede leven… Ook uw omgeving geniet mee. Ach, u weet het wel. Lees meer in ons artikel ‘Stoppen met roken, een besparing of een kost?’

Tip: voer een doorlopende opdracht in van uw zichtrekening naar uw spaarrekening met het bedrag dat u zou uitgeven aan sigaretten. Uw spaarrekening schiet zonder twijfel de hoogte in.

Maak zelf uw lunchpakket

Wat eet u ’s middags op het werk? Een smos of een belegd broodje? Wel, dat is net de boosdoener. Voor uw portemonnee én voor uw gezondheid. Ja, een bom van vetten en calorieën. En met een zittend beroep kunnen de kilootjes wel aandikken… Maar ook uw uitgaven! Maak zelf de rekensom: 3 euro per dag, is 15 euro per week of 67,5 euro per maand!

De oplossing? Stel zelf uw lunchpakket samen. U krijgt veel meer (gezonde) waar voor uw geld.

Drink een glaasje minder

Een glaasje minder betekent niet minder plezier. Integendeel: hét goedkoopste middel tegen een kater en lichamelijke ongemakken. Een glas kan natuurlijk geen kwaad, maar overdrijf niet. U voelt het snel in uw portefeuille. Toost dit jaar eens op uw gezondheid… met een kleiner glaasje.

Eet groenten… seizoensgroenten!

Groenten eten is gezond. Hoe meer, hoe liever. Duur, zegt u? Helemaal niet. Koop seizoensgroenten! Gezond en goedkoop. Ontdek onze vorige artikels over seizoensgroenten.

Zet uw verwarming lager

De temperatuur in uw huis lager zetten? Gezond: check. Kostenbesparend: check. Een warme omgeving zorgt voor een snellere verspreiding van ziektes en doet uw vitaliteit dalen. Bovendien swingen de energieprijzen tegenwoordig de pan uit. Los dat eenvoudig op door dit jaar eens een dikke trui aan te doen. Gezond, goedkoop… en lekker gezellig!

Gebruik meer de fiets

De auto nemen voor korte afstanden… Lijkt makkelijk, maar heeft zo veel nadelen. Neem de fiets! De voordelen?

  1. Gezond: lichaamsbeweging maakt u fit en u blijft langer weg bij de dokter.
  2. Ecologisch: u voorkomt schadelijke uitlaatgassen in uw omgeving.
  3. Goedkoop: u betaalt 0 euro aan verplaatsingskosten.

Sport in de buitenlucht

Aah… meer sporten. Hét voornemen van velen. U vraagt zich zeker af of u dit jaar ook een abonnement op de fitnessclub zou nemen. En waarom niet sporten in openlucht? Een fitnessabonnement is peperduur. En sporten in een warme, vochtige zaal is ook niet heel gezond. Koop aangepaste kledij en ga buiten lopen! U haalt een frisse neus, het is goedkoop en u hebt geen verplaatsingskosten. Doen!

Kook uw eigen potje

Eet u veel kant-en-klaarmaaltijden? Goed voornemen voor 2014: kook meer zelf. Een voorverpakte maaltijd bevat immers veel verzadigde vetten, te veel zout en toegevoegde suikers. Zelf koken is een pak gezonder, goedkoper en ook lekkerder. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Denk aan de seizoensgroenten!

Drink meer water… van de kraan

Voldoende water drinken staat op nummer één van een gezonde levensstijl. Door water te drinken verwijdert u afvalstoffen uit uw lichaam en voelt u zich beter. En wat als u water van de kraan drinkt? U bespaart er een flinke duit mee en het milieu vaart er wel bij. Bovendien is kraantjeswater drinken even gezond als water uit een fles. Vindt u het water niet lekker? Koop dan een filter die u maandelijks vervangt. U bent er nog altijd minder geld mee kwijt dan als u flessen koopt.

Betaal uw facturen op tijd

Is dat geen goed voornemen? Laat uw facturen niet liggen. Voor u het weet, bent u ze vergeten. Dan hebt u rappelkosten aan uw been die dikwijls meer dan 5 euro bedragen. En ja, we noemen het gezond, omdat het u een hoop ellende en stress bespaart. En stress, dat is slecht voor uw hart.