HomeSlim sparen‘Staycation’: oost west, thuis best?

‘Staycation’: oost west, thuis best?

U hoeft niet altijd op reis te gaan om er een topvakantie van te maken. Hou het goedkoop en blijf eens thuis. Een aanrader!

‘Staycation’ is de nieuwe trend. In plaats van op reis te gaan, blijven meer en meer mensen thuis om niet te veel geld uit te geven. En dat om heel uiteenlopende redenen: een kindje erbij, een huis gekocht, geen budget voorzien,… En geef toe, thuis blijven is toch ook heel aangenaam? U denkt dat u zich gaat vervelen? Nee hoor, met deze tips geniet u van een geweldige en goedkope vakantie… thuis.

10 doe-tips voor thuisblijvers

  1. Bezoek een museum

Vakantie betekent tijd om te ontspannen. U zit niet meer in die dagelijkse rush, maar kunt genieten van dingen die u anders nooit doet. Naar een museum gaan bijvoorbeeld. Of naar het theater of een optreden. Het geeft u een instant-vakantiegevoel.

  1. Ga op citytrip in eigen land

België is dan wel een klein land, u kent zeker nog niet alle hoekjes. Ga eens op verkenning, neem de trein en laat uzelf verrassen.

  1. Ontspan

Vakantie? Tijd om te ontspannen! Hang een hangmat in uw tuin. Of lees een boek in uw luie zetel. Dommel in wanneer u wilt. Daar hebt u gewoonlijk toch nooit tijd voor...

  1. Ga naar zee

Leuk om tijdens uw vakantie eens naar zee te gaan. Het is niet zo ver. En u kunt daar eens lekker uitwaaien. Als het mooi weer is, lijkt het net alsof u op reis bent.

  1. Aperitief op een terrasje

Wat u gewoonlijk op reis doet, kunt u uiteraard ook gewoon in België doen. Ga met vrienden of familie op zoek naar een leuke plek om iets te drinken. Gent, Antwerpen, Brussel, Mechelen, Luik, … Keuze genoeg. België is groot genoeg om een gezellig terrasje te ontdekken waar u nog nooit eerder geweest bent.

  1. Spendeer tijd met de kinderen

Ze zullen er zo van genieten. Want tijdens het jaar zijn mama en papa altijd druk bezig met hun werk. Niets houdt u natuurlijk tegen om er ook eens alleen met uw partner op uit te trekken. Of met een vriend of vriendin. Dat is ook eens nodig.

  1. Ga naar de cinema

Een film haalt u heel even uit de werkelijkheid. Koppel dat aan een daguitstap om de dag leuk te eindigen. Bent u niet zo’n cinemagek? Huur dan een film. Dan bent u lekker thuis en hoeft u zich daarna niet meer te verplaatsen. Vergeet de popcorn niet!

  1. Maak een daguitstap

Naar de zoo gaan hoeft niet per se met kinderen. Is het niet de uitstap bij uitstek om eens gezellig met twee of met uw vrienden een leuke wandeling te maken? U kunt bijvoorbeeld ook gaan (mini)golfen, naar een pretpark trekken of picknicken in het park.

  1. Beoefen uw hobby

Kookt u graag? Doet u yoga? Of is sport uw favoriete hobby? Wat het ook is, nu hebt u een zee van tijd. Doe wat u graag doet. Dat is uw hobby, toch? Hebt u er geen, dan is dit het geschikte moment om er eentje te ontdekken die bij u past.

  1. Ga op bezoek

Uw ‘staycation’ is ook het ideale moment om vrienden of familie te bezoeken die u al lang niet meer gezien hebt. Misschien uw grootouders? Of een jeugdvriend(in)? Ze zullen in elk geval enorm blij zijn. En u ook!